40 χρόνια EMΣΘ

2016-06-22 00:00

Από την Judy Skutch Witson, Foundation for Inner Peace

 
 

22 Ioυνίου 1976 ....

ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια πριν, η πρώτη έκδοση του Ένα Μάθημα στα Θαύματα κυκλοφόρησε από το Foundation for Inner Peace στην Νέα Υόρκη.

 

Σε αυτό το κτίριο η πρώτη τυπωμένη έκδοση σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε.

1 West 81st Street NYC, THE BERESFORD

Η Πρώτη Έκδοση τυπώθηκε σε 3 σκληρόδετους τόμους.



Η ομάδα που είχε εργαστεί για την πρώτη έκδοση συναντήθηκε για να το γιορτάσει:

Dr. Kenneth Wapnick, Dr. Helen Schucman, Dr. William Thetford, Judith Skutch, Robert Skutch

 

Τι σχέση έχει μία Λεοπάρδαλη με την πρώτη έκδοση του Ένα Μάθημα στα Θαύματα;

 

40 χρόνια από την Έκδοση του Ένα Μάθημα στα Θαύματα

(22 Ιουνίου 1976 – 22 Ιουνίου 2016) 

 

Όταν ήρθε στην Γραφέα του Μαθήματος, Helen Schucman, η καθοδήγηση ότι το χειρόγραφο του Ένα Μάθημα στα Θαύματα έπρεπε να εκδοθεί ως βιβλίο, ήρθαμε σ’ επαφή με πολλούς σοβαρούς εκδοτικούς οίκους της Νέας Υόρκης.Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν έπρεπε να γίνει καμία αλλαγή στο Μάθημα ως προς την δομή και την μορφή που είχε. Οι επαγγελματίες του χώρου των εκδόσεων έκριναν ότι είναι πάρα πολύ ογκώδες.

Καθίσαμε σε σιωπή και ζητήσαμε βοήθεια. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αυτό το εγχείρημα [της έκδοσης] έπρεπε να το σε φέρουμε σε πέρας.  Ήταν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου του 1975, όταν θέσαμε πολλές ερωτήσεις για το πώς να προχωρήσουμε. Φυσικά, μία από τις προκλήσεις ήταν το πώς θα πληρώναμε το κόστος του τυπογραφείου. Η Εσώτερη Φωνή ήταν δυνατή και καθαρή «Πρώτα δεσμευτείτε ότι θα το κάνετε». Το επόμενο πρωί, λάβαμε ένα τηλεφώνημα από έναν άνθρωπο που ελάχιστα γνωρίζαμε. Ο Reed Erickson ήταν ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Erickson.

Μας εξήγησε ότι όλη την ενήλικη ζωή του έψαχνε για ένα πνευματικό μονοπάτι και έχοντας δει το χειρόγραφο, ένιωσε ότι τελικά είχε βρει τον δρόμο του. Μας παρότρυνε έντονα να το εκδώσουμε αμέσως. Του είπαμε  ότι είχαμε ζητήσει καθοδήγηση από την «Φωνή» και ότι μας ειπώθηκε ότι πρώτα έπρεπε να δεσμευτούμε ότι θα το κάνουμε.

“Αα,” αναφώνησε, “Ζήτησα από τον Θεό πώς θα μπορούσα να βοηθήσω μ’ αυτό το εγχείρημα και ακολούθησα την Εσώτερη Φωνή μου. Πρόσφατα πούλησα ένα οικόπεδο και έχω ήδη στείλει την επιταγή με το ποσό στο Foundation που ιδρύσατε. “Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι αυτή η δωρεά κάλυψε όλο το κόστος της πρώτης έκδοσης των 5,000 βιβλίων!

Έρικ, εκατομμύρια μαθητές του Μαθήματος σήμερα σε τιμούν.

Θυμόμαστε τις χαρούμενες μέρες που περάσαμε στο Μαζατλάν παρακολουθώντας σε να μελετάς τα μαθήματα ενώ χάϊδευες την διαλογιστική σου λεοπάρδαλη, τον Χένρυ.

   

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xαμογελάμε και σ’ ευχαριστούμε Έρικ, για την διορατικότητά σου και την εκπληκτική γενναιοδωρία σου.